NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (2023)


Texas Chicken merupakan antara makanan segera yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia . Sajian utama Texas Chicken iaitu ayam goreng sangat diminati ramai kerana rasanya yang lazat, rangup di luar dan berjus di dalam selain saiznya besar. Ini membuatkan restoran makanan segera ini berbeza dengan restoran makanan segera yang lain.

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (1)

Rangkaian restoran ayam goreng, Texas Chicken (Malaysia) Sdn. Bhd. dimiliki Kumpulan Envictus. Texas Chicken mulai bertapak di Malaysia selepas Texas Chicken (Malaysia) Sdn. Bhd. membuka cawangan pertamanya di Aeon Bukit Tinggi, Klang kira-kira lima tahun yang lalu.

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (2)
NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA

Terdapat pelbagai menu yang ditawarkan oleh Texas Chicken bukan sekadar Ayam Goreng sahaja. Baru-baru ini Texas Chicken telah mengeluarkan enam menu baru yang sangat menyelerakan.

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA

6 Menu Baru Texas Chicken Malaysia


NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (3)
NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA

Cik iena sendiri telah merasakan keenakan enam menu baru Texas Chicken iaitu

  1. Japanese Roasted Sesame Rice Bowl
  2. Spicy Korean Rice Bowl
  3. Chicken Porridge
  4. Spicy Thai Porridge
  5. Japanese Mash Bowl
  6. Spicy Korean Mash Bowl

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (4)
NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA

Texas Chicken Wangsa Walk

Baru-baru ini Cik iena berkesempatan untuk mencuba sendiri 6 menu baru diatas di Texas Chicken Wangsa Walk. Agak ramai pengunjung di Texas Chicken Wangsa Walk. Cik iena nak cari tempat duduk pun agak sukar.

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (5)
Texas Chicken Wangsa Walk

Walaupun pelanggan sangat ramai namun Cik iena suka akan pekerja disini yang sentiasa senyum dan sangat peramah kerana menjawab segala pertanyaan Cik iena dengan penuh senyuman dan kesabaran. Terima kasih adik cantik manis Nurfatimah Mahathir (hehe cik iena tengok nama di resit )

Cik iena banyak tanya sebab ini merupakan pertama kali Cik iena makan di Texas Chicken sebenarnya. Sekarang Cik iena dah fall in love dengan Texas Chicken tau (^_~)

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (6)
Texas Chicken Wangsa Walk

Video Review Menu Baru Texas Chicken Malaysia

Japanese Roasted Sesame Rice Bowl


NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (7)
Japanese Roasted Sesame Rice Bowl

Japanese Roasted Sesame Rice Bowl merupakan menu berasaskan dari negara jepun yang di suntik elemen Malaysia yang mana Nasi sebagai makanan asas rakyat Malaysia. Sos istimewa Japanese Roasted Sesame Rice Bowl sangat enak untuk di cuba. Mempunyai rasa sedikit masam yang menyelerakan. Rasa Bijan yang sangat sesuai dengan japanese sos yang digunakan.

Mengandungi Tenders Texas Chicken yang rangup diluar dan berjus di dalam .

(Video) Brand-new deal from Texas Chicken. Get it Now!

Review Japanese Roasted Sesame Rice Bowl


Japanese Roasted Sesame Rice Bowl sangat sesuai untuk anda yang tidak menggemari makanan pedas atau boleh dikatakan ianya sesuai untuk kanak-kanak kerana ianya tidak pedas. Rasa sos japanese yang masam-masam tetapi sedap lagi menyelerakan pasti membuatkan anda berselera untuk menikmati hidangan ini.

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (8)
Menikmati keenakan Japanese Roasted Sesame Rice Bowl

Cik iena suka akan rasa Japanese Roasted Sesame Rice Bowl ini kerana sosnya yang enak. tambahan lagi cik iena suka akn rasa sos enak masam yang terkandung dalam Japanese Roasted Sesame Rice Bowl ini. Cik iena tak tau sos apa yang digunakan tapi cik iena panggil sos enak masam :)

Ianya sangat sesuai untuk perut Cik iena yang tidak makan makanan pedas .

HARGA : RM 5.80

Rating Japanese Roasted Sesame Rice Bowl

8/10

Spicy Korean Rice Bowl


NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (9)
Spicy Korean Rice Bowl

Spicy Korean Rice Bowl merupakan menu berasaskan dari negara Korea yang di suntik elemen Malaysia yang mana Nasi sebagai makanan asas rakyat Malaysia. Menggunakan Sos istimewa Korea yang pedas dan lazat. Mempunyai rasa yang mengujakan. Mengandungi Tenders Texas Chicken yang rangup diluar dan berjus di dalam .

Review Spicy Korean Rice Bowl


Spicy Korean Rice Bowl sangat sesuai untuk anda penggemar masakan korean ataupun penggemar masakan pedas . Ianya tidak beberapa sesuai untuk kanak-kanak kerana bagi Cik iena ianya terlalu pedas untuk kanak-kanak .

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (10)
sedang menikmati keenakan Spicy Korean Rice Bowl

Walaupun ianya pedas namun rasanya sungguh enak sehinggakan Cik iena mampu menghabiskannya . Cik iena sebenarnya bukan penggemar masakan pedas namun Cik iena mampu menghabiskan makanan pedas sekiranya ianya sedap dan menepati citarasa Cik iena.

Masuk je Spicy Korean Rice Bowl dalam mulut cik iena rasa sos korean yang diguinakan menusuk selera cik iena. Walaupun agak pedas untuk cik iena tapi kombinasi sos korean dan Tenders Texas Chicken memang sangat menyelerakan.

Spicy Korean Rice Bowl sangat sesuai untuk anda penggemar masakan korea dan penggemar masakan pedas :)

HARGA : RM 5.80

(Video) Texas Chicken @ Mid Valley

Rating Spicy Korean Rice Bowl

10/10

Chicken Porridge


NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (11)
Chicken Porridge

Chicken Porridge merupakan menu masakan Malaysia . Bubur sudah menjadi kebiasaan rakyat Malaysia khususnya ketika berada didalam keadaan kurang sihat kerana makanan ini yang mudah diterima oleh perut. Sama seperti bubur nasi yang lain cuma keistimewaannya adalah rasa sup ayam yang enak dan ianya mengandungi hirisan ayam serta bawang goreng dan daun sup serta cili yang membangkitkan lagi keenakan bubur nasi ini.

Review Chicken Porridge


Rasa Chicken Porridge yang lembut, tidak pedas tetapi berasa. Ianya sangat sesuai untuk kanak-kanak mahupun golongan dewasa yang ingin rasakan kelainan dalam menikmati hidangan. Ianya juga sesuai untuk anda yang kurang sihat kerana bubur ini merupakan makanan yang mudah hadam dan ianya membantu memberikan selera makan untuk orang yang kurang sihat.

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (12)
Menikmati keenakan Chicken Porridge

Lepas ni kalau Cik iena demam atau sakit boleh lah cik iena berkunjung ke Texas Chicken :)

HARGA : RM 5.85

Rating Chicken Porridge

8/10

Spicy Thai Porridge


NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (13)

Spicy Thai Porridge merupakan menu masakan Thailand yang diselitkan elemen Malaysia iaitu bubur nasi . Bubur sudah menjadi kebiasaan rakyat Malaysia khususnya ketika berada didalam keadaan kurang sihat kerana makanan ini yang mudah diterima oleh perut. Sama seperti bubur nasi yang lain cuma keistimewaannya adalah terdapat bahan seperti serunding yang diletakkan diatasnya yang membangkitkan lagi keenakan bubur nasi ini.

Cik iena kurang pasti apakah ia tetapi ianya sedap dan membangkitkan lagi rasa keenakan bubur tersebut.

Review Spicy Thai Porridge

Rasa Spicy Thai Porridge yang lembut dan tidak pedas walaupun nama menu adalah Spicy Thai. Bagi Cik iena ianya tidak terlalu pedas dan sesuai juga untuk kanak-kanak. Ianya sangat sesuai untuk kanak-kanak mahupun golongan dewasa yang ingin rasakan kelainan dalam menikmati hidangan. Ianya juga sesuai untuk anda yang kurang sihat kerana bubur ini merupakan makanan yang mudah hadam dan ianya membantu memberikan selera makan untuk orang yang kurang sihat.

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (14)
menikmati keenakan Spicy Thai Porridge

HARGA : RM 5.30

(Video) Texas Chicken Pakistan | Family Deal || Biggest Value Offer | Fahad Maqsood

Rating Spicy Thai Porridge

7/10

Japanese Mash Bowl


Japanese Mash Bowl merupakan menu berasaskan dari negara jepun yang di suntik elemen Barat yang menggunakan mash potato atau kentang putar. Selain menggunakan kentang putar yang creamy, ianya juga menggunakan Sos istimewa Japanese yang sangat enak untuk di cuba. Mempunyai rasa sedikit masam yang menyelerakan.

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (15)
Japanese Mash Bowl

Mengandungi Tenders Texas Chicken yang rangup diluar dan berjus di dalam . Untuk pengetahuan saiz Japanese Mash Bowl adalah lebih kecil daripada Japanese Roasted Sesame Rice Bowl dan harganya juga lebih murah.

Japanese Mash Bowl sangat sesuai untuk anda yang tidak menggemari makanan pedas atau boleh dikatakan ianya sesuai untuk kanak-kanak kerana ianya tidak pedas. Rasa sos japanese yang masam-masam tetapi sedap lagi menyelerakan pasti membuatkan anda berselera untuk menikmati hidangan ini.

Review Japanese Mash Bowl

Cik iena suka akan rasa Japanese Mash Bowl ini kerana sosnya yang enak. tambahan lagi cik iena suka akn rasa sos enak masam yang terkandung dalam Japanese Mash Bowl ini. Cik iena tak tau sos apa yang digunakan tapi cik iena panggil sos enak masam :)

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (16)
Menikmati keenakan Japanese Mash Bowl

Diantara Japanese Mash Bowl dan Japanese Roasted Sesame Rice Bowl, cik iena lebih menggemari Japanese Mash Bowl kerana rasa kentang putar yang creamy dan sangat enak. Tambahan lagi Cik iena sememangnya kurang menggemari nasi :)

Japanese Mash Bowl ini sangat sesuai untuk perut Cik iena yang tidak makan makanan pedas . Kalau makan ini sahaja cik iena perlu beli dua :)

HARGA : RM 3.80

Rating Japanese Mash Bowl

9/10


Spicy Korean Mash Bowl


Spicy Korean Mash Bowl merupakan menu berasaskan dari negara Korea yang di suntik elemen Barat yang menggunakan mash potato atau kentang putar. Selain menggunakan kentang putar yang creamy, ianya juga menggunakan Sos istimewa korea yang sangat enak untuk di cuba. Sos kerea ini sangat pedas tetapi enak untuk dimakan.

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (17)
Spicy Korean Mash Bowl

Mengandungi Tenders Texas Chicken yang rangup diluar dan berjus di dalam . Untuk pengetahuan saiz Spicy Korean Mash Bowl adalah lebih kecil daripada Spicy Korean Rice Bowl dan harganya juga lebih murah.

(Video) Cheap Eats Kuala Lumpur: Texas Chicken KLCC Mall Kuala Lumpur Malaysia

Spicy Korean Mash Bowl sangat sesuai untuk anda yang menggemari masakan korea mahupun buat anda yang menggemari masakan pedas. Spicy Korean Mash Bowl yang pedas menyegit namun enak ini pasti membuatkan anda berselera untuk menikmati hidangan ini.

Review Spicy Korean Mash Bowl

Cik iena suka akan rasa Spicy Korean Mash Bowl ini kerana sosnya yang enak. tambahan lagi cik iena suka akan rasa sos korea yang digunakan. Ianya sangat enak dan pedas namun sangat menyelerakan. Namun kombinasi sos korea dan juga kentang putar ini mengurangkan sedikit rasa pedas berbanding Spicy Korean Rice Bowl .

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (18)
Menikmati keenakan Spicy Korean Mash Bowl

DiantaraSpicy Korean Mash Bowl dan Spicy Korean Rice Bowl, cik iena lebih menggemari Spicy Korean Mash Bowl kerana rasa kentang putar yang creamy dan sangat enak di gabungkan dengan sos korea yang sangat menyelerakan dan diserikan lagi dengan Tenders Texas Chicken yang rangup diluar berjus di dalam. Gabungan ini sememangnya sangat menyelerakan.

Seperti yang cik iena maklumkan cik iena kurang gemar nasi jadi menu ini menjadi pilihan utama cik iena jika ke diberi pilihan nasi dan kentang putar. Kalau makan ini sahaja cik iena perlu beli dua atau tiga ni sebab sedap sangat.

HARGA : RM 3.80

Rating Spicy Korean Mash Bowl


10/10

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (19)
nyummy sedap tau, cik iena dan adek habis kan 6 menu baru ni. anda perlu cuba tau

Dessert : Strawberry Shortcake


NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (20)
Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake merupakan menu pencuci mulut yang wajib anda cuba . Cik iena suka akan rasa Strawberry Shortcake. Hilang pedas makan korean spicy :)

HARGA : RM 5.95

Okay Jumlah keseluruhan untuk 6 menu baru termasuk dessert dan air adalah RM 36.30 sahaja . Mujur Texas Chicken boleh refill air. Untuk berjimat Cik iena beli satu sahaja soft drink. Makanya kami berdua kongsi cawan dan refill air. Jimat memang jimat. Patutlah Texas Chiken ni asyik penuh orang je. Ini merupakan salah satu tarikan terutama buat golongan pelajar :)

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (21)
Nyummy sedap.. Texas Chicken memang best

Review secara keseluruhan untuk enam menu baru Texas Chicken adalah kesemuanya menepati Cita rasa Cik iena . Namun harus di ingati citarasa setiap individu pasti berbeza. Cik iena review dari sudut hati cik iena. Ehh macam mana tu ? Cik iena review mengikut citarasa cik iena dan beri rating ikut citarasa Cik iena.

NEW BIG DEALS TEXAS CHICKEN MALAYSIA (22)
Dua beradik menghabiskan enam menu baru dan satu menu dessert dan air yang di refill2 untuk penjimatan berganda haha

Secara keseluruhan antara enam menu Cik iena lebih menggemari Spicy Korean Mash Bowl , Spicy Korean Rice Bowl , Chicken porridge, dan diikuti Japanese Roasted Sesame Rice bow, Japanese mash bowl dan Spicy Thai Porridge.

(Video) TEXAS CHICKEN || Mei Ling vlogs

Untuk maklumat lanjut dan promosi terkini layari laman web atau ikuti laman sosial Texas Chicken Malaysia

Website : http://www.texaschickenmalaysia.com/
Facebook :https://web.facebook.com/TexasChickenMalaysia
Instagram :https://www.instagram.com/texaschickenmalaysia/

FAQs

Who is the owner of Texas Chicken Malaysia? ›

The Envictus group was first awarded the franchise rights for the quick-service restaurant chain in July 2012, and launched the first Texas Chicken restaurant in Malaysia in January 2013, through its wholly-owned subsidiary.

Who is the founder of Texas Chicken? ›

It all started in San Antonio, Texas in 1952. George W. Church Sr., a retired incubator salesman with more than 20 years in the poultry industry, conceived the idea of offering freshly cooked, quality fried chicken at a time when only hot dogs and ice cream were marketed fast-food style.

Is Texas Chicken a franchise? ›

Many Texas Chicken® restaurants are owned and operated by franchisees, who are independent businessmen and women. Some franchisees also operate web sites.

Why did Malaysian ban chicken? ›

Malaysia first banned chicken exports on June 1 owing to a shortage in domestic supply. The ban was supposed to be lifted in July, but it was delayed to August and then moved to October, with no clear end date in sight.

Why is it called Texas Chicken? ›

The chain was founded as Church's Fried Chicken To-Go by George W. Church Sr. on April 17, 1952, in San Antonio, Texas, across the street from The Alamo. Church's Texas Chicken trades as Texas Chicken or Church's Chicken in many countries.

How many outlets of Texas Chicken are there in Malaysia? ›

Currently there are over 50 Texas Chicken outlets in Malaysia.
...
Read more:
Check out our latest stories:
AsiaAsia articleAsia article soon
3 more rows
14 May 2020

What is Texas Chicken known for? ›

Operating one of the largest quick-service chicken restaurants in the world, Texas Chicken serves big, juicy, crunchy and fresh chicken with signature sides and handcrafted honey-butter biscuits.

What franchise sells the most chicken? ›

The QSR 50 Chicken Segment
Category RankCompany2016 U.S. Systemwide Sales (millions)
1Chick-fil-A7,973.50
2KFC4,483.30
3Popeyes Louisiana Kitchen*3,140.30
4Zaxby's*1,891.98
5 more rows

What makes Texas Chicken different? ›

Texas Fried Chicken

For our special spicy chicken, we use a special flour blended with over 40 separate herbs and spices - for fiery flavor. We then cook the chicken inside a pressure cooker because it keeps the grease from penetrating the chicken, while making it as crisp as crisp can be.

How much does it cost to buy a chick franchise? ›

Chick-fil-A has a distinct franchise business model. The franchise fee to join Chick-fil-A is a very accessible $10,000. Chick-fil-A corporation will pay for land, construction and equipment for a restaurant, then rent it to the franchisee for 15% of sales plus 50% of pretax profit remaining.

Why is chicken halal in Islam? ›

Halal food is that which adheres to Islamic law, as defined in the Koran. The Islamic form of slaughtering animals or poultry, dhabiha, involves killing through a cut to the jugular vein, carotid artery and windpipe. Animals must be alive and healthy at the time of slaughter and all blood is drained from the carcass.

Did Malaysia lift the chicken ban? ›

Malaysia lifts export ban on live broiler chicken: What types of chicken are imported into S'pore? SINGAPORE - Singapore imports most of its chicken supply, with about 34 per cent coming from Malaysia.

Can I bring chicken from Malaysia? ›

According to the rules listed on the SFA's website, travellers from Malaysia are also not allowed to bring in any form of beef, mutton, pork or poultry meat, even if it is cooked.

Who owns Texas fried chicken? ›

Church's Texas Chicken trades as Texas Chicken or Church's Chicken in many countries. The chain is currently owned by American private equity firm High Bluff Capital Partners. As of 2017, Church's Texas Chicken had more than 1,700 franchised and company-owned locations in 26 countries.

Who owns chicken rice shop in Malaysia? ›

The Chicken Rice Shop operates more than 100 restaurants all over Malaysia. TCRS Group of Restaurants also owns and operates DubuYo, which offers Korean cuisine and Sepiring, a dining cafe.

Who is the CEO of chicken guy? ›

Robert Earl is the Chairman of Chicken Guy, and is famous for being the CEO Earl Enterprises.

Who is the owner of Chick? ›

Chick-fil-A, Inc. is a family-owned business, founded by S. Truett Cathy. Today, Truett's children—Dan T. Cathy, Donald (Bubba) M.

Videos

1. TEXAS CHICKEN IN MALAYSIA / IS IT LIKE KFC? / IS IT ANY GOOD? / FAST FOOD VLOG PENANG / GEORGE TOWN
(Moonshine and Lemongrass)
2. Food Review: Texas Chicken's Malaysia Day Promo Set
(ChiquiEats)
3. EP4: MALAYSIA'S KFC VS TEXAS CHICKEN
(Allyna Wong)
4. 【4k】Tokyo chicken in Texas Chicken Malaysia
(Hungry Fun)
5. Mission Texas Chicken - Centaurus Mall - Islamabad
(Ahsan Iqbal)
6. KFC|Texas chicken|Hasan Abdullah|Malaysia Colling visa update
(HASAN ABDULLAH)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated: 01/11/2023

Views: 5880

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.